Zelena preobrazba družbe — vabilo na Andragoški kolokvij 2021 in forum EPUO o prihodnosti izobraževanja odraslih

‘Trajnostni razvoj potrebuje učenje in izobraževanje (odraslih)!’– to je premisa tokratnega foruma projekta EPUO o prihodnosti izobraževanja odraslih, ki je združen z jubilejnim, 25. Andragoškim kolokvijem v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) 2021.

Zelena preobrazba družbe terja široko ozaveščanje, nova znanja in spretnosti ter drugačen način razmišljanja in delovanja. Trajnostno naravnano, globalno učenje mora biti celovito z vseh vidikov – vključevati in povezovati mora mlade in odrasle ter naravoslovna in družboslovna znanja in vsebine. Potrebujemo transformativno izobraževanje, saj je poleg osebne in skupnostne preobrazbe potreben napredek tudi na področju dela.

Izobraževanje (odraslih), še posebno neformalno, naj bo pri tem enakovreden, nepogrešljiv deležnik.

Na dogodku, ki bo potekal 12. oktobra med 10.00 in 13.15 po spletu (platforma Zoom), bomo prisluhnili predstavnikom odločevalcev, stroke, nevladnih organizacij, izvajalcev izobraževanja (odraslih) in drugim. Z nami bo tudi Boštjan Videmšek, novinar in pisatelj, zagovornik in uresničevalec zelene preobrazbe družbe.

Dogodek organizirata Andragoški center Slovenije (ACS) in SLOGA, Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.

Več o namenu dogodka ter programu najdete na spletni strani: https://epuo.acs.si/dejavnosti/forumi/zelena-preobrazba-druzbe. Svojo udeležbo prijavite na https://epuo.acs.si/dejavnosti/forumi/zelena-preobrazba-druzbe/prijava.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja