Nacionalni mesec skupnega branja

Od leta 1967 vsako leto po vsem svetu praznujemo 8. september kot mednarodni dan pismenosti. Letošnja tema je »Pismenost za okrevanje, osredotočeno na človeka: zmanjšanje digitalnega razkoraka«.

Letošnji mednarodni dan pismenosti  bodo z različnimi dogodki obeležili po vsem svetu. Osrednji Unescov dogodek bo mednarodna konferenca 8. in 9. septembra 2021, posvečena letošnji krovni temi. Dvodnevni dogodek lahko spremljate v živo: http://webcast.unesco.org/events/2021-09-ILD/#

V Sloveniji bomo dan pismenosti obeležili z nacionalnim strokovnim posvetom Zapeljevanje v branje ali Kako branje živi na spletu.  Z njim se začenja Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB), ki bo potekal vse do 10. oktobra (sporočilo za javnost). Potekali se bodo številni dogodki, posebna pozornost pa bo namenjena medgeneracijskemu branju, zato k sodelovanju vabljeni še posebej starši, stari starši in večgeneracijske skupine. Vabljeni na spletno stran Družinska pismenost, ki je namenjena tako staršem, ki bi se radi naučili, kako otrokom približati pismenost, kot tudi strokovnjakom, ki bi radi pomagali staršem uvajati več pismenosti v družinsko življenje.

Dodaj odgovor

Skip to content