Mednarodna konferenca: Resetting education and training for the digital age

Mednarodna konferenca Resetting education and training for the digital age

V okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU MIZŠ in CMEPIUS skupaj s še nekaterimi zavodi (ZRSŠ, ARNES, CŠOD) 8. in 9. 11. 2021 organizirata konferenco z naslovom Resetting education and training for the digital age.

Digitalna preobrazba poteka tukaj in zdaj in le vprašanje časa je, kdaj bo povsem prodrla v vse podsisteme naše družbe. Kako bomo sprejeli to spremembo, bo izjemno vplivalo na naš izobraževalni sistem – in obratno. Digitalna preobrazba prinaša drugačne, sveže in naprednejše izobraževalne instrumente, metode učenja in pristope, hkrati pa tudi številne pasti, izzive in dileme. V prihodnosti bo imela veliko vlogo tudi umetna inteligenca, zato je smiselno, da izobraževanje čim bolj izkoristi priložnosti, ki jih ta ustvarja.

Konferenca bo odprla prostor za razpravo o priložnostih in izzivih digitalizacije izobraževanja med različnimi deležniki – od praktikov in raziskovalcev do odločevalcev.

Konferenca bo potekala v hibridni obliki, tako da bodo vse panelne razprave in predstavitve neposredno prenašane tudi preko spletne strani konference ter na socialnih medijih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja