Internetne prevare in neresnice – spletni pogovorni dogodek za učitelje in druge šolske delavce

Spletne prevare - spletni dogodek

Vabljeni na spletni pogovorni dogodek na temo spletnih prevar in spletnih dezinformacij, ki so jim izpostavljeni učitelji in šolski delavci. Dogodek bo potekal 1. februarja od 14. do 15. ure preko spleta (YouTube). V uvodu bo udeležence pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec.

Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v sklopu Fakultete za družbene vede, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pred dnevom varne rabe interneta, ki bo letos 8. februarja, pripravlja 60-minutni spletni pogovorni dogodek na temo spletnih prevar in spletnih dezinformacij, ki so jim izpostavljeni učitelji in šolski delavci.

Sodelujoči bodo spregovorili o najpogostejših prevarah, s katerimi se srečujejo učitelji in drugi šolski delavci, ter o prepoznavanju spletnih dezinformacij na spletu in kredibilnih virov, o čemer bosta govorila strokovnjaka s Si-CERT-a in Safe.si. Predvidoma bomo predstavili tudi primer dobre prakse poučevanja o spletnih dezinformacijah v učilnici.

Udeleženci lahko ob prijavi oddajo vprašanja v povezavi z obravnavano temo in sodelujoči bodo na izbrana vprašanja odgovorili. Za udeležbo na konferenci so potrebne predhodne prijave.

Dodaj odgovor