Domov / Rezultati iskanja / Predelava mleka v večjih količinah
Predelava mleka v večjih količinah
Vsebina programa
Na tečaju predelave mleka v mlečne izdelke v večjih količinah se boste seznanili s tehnološkimi postopki pri izdelavi: Skute: toplotna obdelava mleka za skuto, cepljenje mleka za skuto, rezanje in odcejanje sirotke, embaliranje skute, priprava sadne in zeliščne skute. Mehkega sira: priprava mleka in polnjenje mleka v sirarski kotel, zorenje mleka za mehki sir, usirjanje mleka, rezanje kolaguma, oblikovanje, obračanje, soljenje in embaliranje sira. Poltrdega sira: priprava mleka za gaudo, priprava mleka za usirjanje, usirjanje mleka, obdelava kolaguma, oblikovanje, stiskanje, soljenje in zorenje sira. Mozzarelle: priprava kulture, priprava mleka za mozzarello, izdelava mozzarelle, priprava slanice. Seznanili se boste tudi s spremljanjem kislosti mleka in mlečnih izdelkov ter prejeli informacije glede ureditve prostorov za predelavo mleka in zagotavljanja higiene prostorov in osebne higiene. Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mleka resneje ukvarjati in izdelovati zahtevnejše mlečne izdelke v večjih količinah. Predlagamo, da pred obiskom tega tečaja obiščete tečaj Predelava mleka v mlečne izdelke 1. Tečaj je primeren za vse, ki si želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK.
Program je namenjen
- Vsem odraslim
Način izvedbe
- Tečaj
POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM
Za vpis v program ni potrebno izpolniti nobenih pogojev.
Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe
/
Javna veljavnost programa
Ne, program ni javnoveljaven
Vrsta izobraževanja
Dopolnilno izobraževanje
Vsebinsko področje izobraževanja
Kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterinarstvo
Kmetijstvo, drugo
Kraj izvajanja programa
Strahinj 99, 4202 Naklo
Trajanje programa
3 dni (15 pedag. ur)
Termin izvedbe programa
Za dodatne informacije o izvedbi izobraževalnega programa se obrnite na izvajalca izobraževanja.