Domov / Rezultati iskanja / OPERATER NA CNC STROJU

OPERATER NA CNC STROJU

Vsebina programa

1. stopnja: Usposabljanje v obsegu 140 ur: za kandidate, ki ne izpolnjujejo posebnih pogojev, definiranih pod točko 2.2 v katalogu strokovnih znanj in spretnosti za CNC operaterja (kandidati iz drugih strokovno tehničnih področij). Vsebina usposabljanja: Tehnologija materialov, Tehnologija obdelave materialov, Varno delo s stroji, Spoznavanje osnovnih gradnikov programskega stavka, Zgradba CNC strojev in upravljanje teh, Izhodišča na strojih in določanje teh, Načini vpenjanja in umerjanja orodij na CNC strojih, Ročno programiranje v WINNC za struženje in frezanje, Izdelava tehnološke dokumentacije, Prenos programov iz delovne postaje na krmilnik stroja, Programiranje gnanih orodij na stružnici, Cam- strojno programiranje, Izdelava izpitne naloge – praktično na stroju. Cena 1. stopnje znaša 650,00 EUR (z vključenim DDV). 2. stopnja: Usposabljanje v obsegu 95 ur: za kandidate, ki izpolnjujejo posebne pogoje, definirane pod točko 2.2 v katalogu strokovnih znanj in spretnosti za CNC operaterja. Vsebina usposabljanja: Varno delo s stroji, Spoznavanje osnovnih gradnikov programskega stavka, Zgradba CNC strojev in upravljanje teh, Izhodišča na strojih in določanje teh, Načini vpenjanja in umerjanja orodij na CNC strojih, Ročno programiranje v WINNC za struženje in frezanje, Izdelava tehnološke dokumentacije, Prenos programov iz delovne postaje na krmilnik stroja, Programiranje gnanih orodij na stružnici, Cam - strojno programiranje, Izdelava izpitne naloge – praktično na stroju. Cena 2. stopnje znaša 430,00 EUR (z vključenim DDV). 3. stopnja: Usposabljanje v obsegu 20 ur: za kandidate, ki izpolnjujejo posebne pogoje, definirane pod točko 2.2 v katalogu strokovnih znanj in spretnosti za CNC operaterja in z verodostojnim dokumentom izkažejo delovne izkušnje na področju dela s CNC stroji. Vsebina usposabljanja: Varno delo s stroji, Spoznavanje specifik na naših CNC strojih in krmiljih, Izdelava programov za struženje in frezanje, Izdelava izpitne naloge – praktično na stroju. Cena 3. stopnje znaša 100,00 EUR (z vključenim DDV).

Program je namenjen

/

Spletna stran programa

POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM

Poprejšnja izobrazba

Najmanj popolna osemletka / devetletka

Delovne izkušnje

Program je razdeljen na 3. stopnje. 1. stopnja (140 ur): Za popolne začetnike brez poznavanja CNC-tehnologije 2. stopnja (95 ur): Za kandidate s končano srednjo poklicno šolo strojne ali lesne smeri, kjer so osvojena znanja in spretnosti s področja

Znanje tujega jezika

/

Psihofizične lastnosti

Dober vid, sluh in telesna pripravljenost.

Starost

najmanj 18 let

Drugi potrebni pogoji

/

Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe

/

Javna veljavnost programa

Ne, program ni javnoveljaven

Vrsta izobraževanja

Dopolnilno izobraževanje

Vsebinsko področje izobraževanja

Tehnika, proizvodne tehnologije in gradbeništvo
Metalurgija, strojništvo in kovinarstvo

Oseba za stike

Jernej Krenčan
01 280 53 36
mic@siclj.si

Naziv ustanove

Kraj izvajanja programa

Ptujska ulica 6, 1000 Ljubljana

Trajanje programa

v popoldanskem času, po 1

Termin izvedbe programa

  • Termin je izveden samo ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov (najmanj 6). Po oddani prijavi boste obveščeni o realizaciji termina, urniku ter plačilu.

Cena programa

650,00 €

Skip to content