Domov / Rezultati iskanja / Kulinarični tečaj Kuharske iskrice
Kulinarični tečaj Kuharske iskrice
Vsebina programa
Osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice je namenjen vsem, ki želijo usvojiti osnovna kuharska znanja in se naučiti osnovnih kuharskih tehnik. Med tečajem bodo udeleženci spoznali kuharske pripomočke (uporaba, nakup, vzdrževanje …) kot so noži, deske, posoda za kuhanje, jedilni pribor in podobno. Naučili se bodo številnih načinov mehanske obdelave živil (lupljenje, rezanje na način Julienne in Brunoise, sekljanje, stepanje, gnetenje, filiranje in podobno). Na enak način bodo tečajniki spoznavali postopke za toplotno obdelavo živil, (kuhanje, dušenje, blanširanje, pečenje, poširanje …) ter primernost postopkov za pripravo različnih živil, upoštevajoč načela zdrave prehrane. Med drugim bodo tečajniki spoznali tudi različna živila (dišavnice, začimbe, zelišča ...) in njihovo shranjevanje ter uporabnost. Po končanem tečaju bodo tečajniki znali pripraviti številne jedi, med drugim nadevanega pečenega piščanca, mesne omake, pečeno postrv, polnozrnat kruh, domače široke rezance, pražen krompir, različne rižote, zelenjavne priloge, steake, sladice, ter znali pripraviti pogrinjke.
Program je namenjen
- Vsi odrasli
Način izvedbe
- Tečaj
Spletna stran programa
POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM
Za vpis v program ni potrebno izpolniti nobenih pogojev.
Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe
/
Javna veljavnost programa
Ne, program ni javnoveljaven
Vrsta izobraževanja
Dopolnilno izobraževanje
Vsebinsko področje izobraževanja
Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
Gostinstvo in turizem, šport, osebne storitve, podrobneje neopredeljeno
Kraj izvajanja programa
Ljubljana
Trajanje programa
Od 16. do 21. ure
Termin izvedbe programa
Cena programa
335,00 €