Domov / Rezultati iskanja / Z naravo za zdravje in dobro počutje

Z naravo za zdravje in dobro počutje

Vsebina programa

1. sklop: Pridelovanje, priprava in uporaba naravnih zelišč Mentorica: Barbara Podlogar univ. dipl. inž. agronomije Vsebinski sklopi: Zgodovina zeliščnih vrtov. Zeliščni vrt danes. Zelišča v naravi. Nabiranje in shranjevanje zelišč. Uporaba zelišč. Zelišča od A-Ž. 2. sklop: Izdelava naravnih izdelkov za osebno nego, nego bivalnih prostorov ter ličnih daril Mentorica: Špela Fortuna, univ. dipl. ing. kemije Poudarek bo na preprosto, naravno, domače: - preprosto: čim enostavneje in s čim manj sestavin, - naravno: kar naberemo na travniku, v gozdu ali vrtu, - domače: naredimo sami. Vsebinski sklopi: - Naravne odličnosti zelišč in drugih sestavin (prepoznavanje, nabiranje, sušenje zelišč in začimb ter priprava maceratov in tinktur za nadaljnjo uporabo). - Negujmo telo naravno. - Priprava in uporaba domače kozmetike (pilingi, čistilne kreme, losjoni maske, kopeli, kopalne soli, balzami za ustnice, lip glosi, pripravki za čiščenje zob, mila, parfumi …). - Razkužila za roke in prostor (razpršila za dezinfekcijo rok in zraka ter razkužilna sredstva za čiščenje površin, osveževalci zraka, repelenti … - Naravna/domača čistila z uporabo kisa, soli, sode bikarbone in eteričnih olj (univerzalno čistilo, čistila za okna, za kuhinjo, za kopalnico, za talne površine, preproge, pohištvo, madeže, pralni prašek za perilo, mehčalec za perilo …). - Milo (tisoč načinov uporabe v kuhinji, domu, za zdravje in lepoto). - Aromaterapija (spoznavanje eteričnih olj in varne uporabe! le-teh, uporaba za osvežitev prostora, za razkuževanje, ob prehladu, za sprostitev, aromakozmetika …). - Servietna tehnika – izdelovanje različne embalaže – darilni del – (vrečke za sivko, škatlice za narejene izdelke), praznične sveče, uporabne mape, kazalke za knjige, voščilnice … 3. sklop: Prehrana za zdrav življenjski slog Mentorici: Urška Šetina in Kristina Matić, obe mag. inž. prehrane Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna v vseh življenjskih obdobjih, še posebej pa v poznejših letih, saj se z leti spreminja sestava telesa, metabolizem, presnova itd., zato je zdrava in uravnotežena prehrana bistven dejavnik za ohranjanje vitalnosti in samostojnosti v tretjem življenjskem obdobju. Vsebinski sklopi: Kako sestaviti zdrav obrok iz naravnih sestavin? Energijske potrebe in potrebe po hranilih v poznejših letih. Prehrana bolnikov s kroničnimi boleznimi.

Program je namenjen

  • Starejši

Način izvedbe

  • Predavanje
  • Delavnica
  • Praktično delo

Spletna stran programa

POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM

Poprejšnja izobrazba

/

Drugi potrebni pogoji

Program je namenjen starejšim upokojenim, starejšim zaposlenim, starejšim na prehodu v upokojitev.

Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe

/

Javna veljavnost programa

Ne, program ni javnoveljaven

Vrsta izobraževanja

Dopolnilno izobraževanje

Vsebinsko področje izobraževanja

Zdravstvo in socialna varnost
Tradicionalna in dopolnilna medicina in terapija

Predstavitveni video

Kraj izvajanja programa

Ljubljana

Trajanje programa

Ure: 60

Termin izvedbe programa

  • 1.10.2024 - 30.5.2025 Ljubljana

Cena drugo

Članarina. Podrobnejše informacije ob vpisu.

Skip to content