Domov / Rezultati iskanja / Kultura vedenja za mizo

Kultura vedenja za mizo

Vsebina programa

Ni ga dogodka, ki bi lahko človeka bolj razgalil od njegovega ravnanja in obnašanja za mizo. Lahko bi rekli, da je vedenje za mizo, temeljno merilo dobre ali slabe vzgojenosti. Osnovne zakonitosti vedenja za mizo so skoraj enake po celem svetu, zlasti ko govorimo o poslovnem svetu. Vsakomur se lahko pripeti, da med jedjo prevrne kozarec z rdečim vinom, ali se popacka s smetanovo omako. Še tako neprijetna situacija ni niti približno tako mučna, če se za mizo znamo vesti suvereno in upoštevamo pravila lepega vedenja. Hrana in pijača vsekakor združujeta, ampak sta lahko tudi preizkušnja za za vse navzoče za mizo. Med obedom se za mizo ogledujemo tako gostje, kakor tudi natakarji. Slednji bodo, če bomo mi obvladali znakovno govorico jedilnega pribora, nemudoma razumeli, ali potrebujemo še kaj, ali pa smo z obedom zaključili. Veliko slovenskih direktorjev potoži, da se njihovi zaposleni ne znajo pri mizi vesti primerno. Hkrati pa mnogi priznajo, da imajo tudi sami pogosto težave pri poslovnem kosilu ali večerji, ker niso prepričani kako kaj jesti in se tako ukvarjajo s hrano, namesto s poslovnim partnerjem in razlogom, zaradi katerega obedujejo. Veliko ljudem predstavlja poslovni obed stres, zaradi obeda samega in ne zaradi teme pogovora ali sogovornikov. V poslovnem svetu ne gremo na kosilo ali večerjo zato, ker bi bilo koga treba nahraniti, temveč zgolj in izključno zaradi sklepanja poslov.

Program je namenjen

  • Vsi odrasli
  • Starejši
  • Brezposelni
  • Podjetniki
  • Strokovnjaki (pedagogi, andragogi, vodilni, vodstveni...)
  • Starši
  • Osebe s posebnimi potrebami
  • Zaposleni
  • Priseljenci
  • Študenti

Način izvedbe

  • Seminar
  • Predavanje
  • Delavnica
  • e-izobraževanje

Drugo

Z različnimi vrstami posedanja ob pogostitvah • kako poteka primeren sprejem gostov • s pravilno uporabo prtičkov • kdaj začnemo in zaključimo z obedom • kako pravilno nesemo hrano k ustom • s pravili nazdravljanja, trkanja s kozarci in zdravico • s pogrinjkom in pravilom »od zunaj navznoter« • pravilna uporaba in odlaganje jedilnega pribora • zakaj se je neprimerno stegovati čez mizo • katero hrano lahko jemo z rokami in katera so najbolj zagatna živila • ali lahko vročo juho pihamo • z ustreznimi kozarci in izbiro pijače • z govorjenjem s polnimi usti, pljuvanjem po mizi in uporabo zobotrebcev • kako se obnašamo do natakarjev • kam ženske odložijo torbice in ali je primerno šminkanje pri mizi • kako se vesti, kadar je pred vami samopostrežni bife • kdo poravna račun poslovnega kosila/večerje • o uporabi mobilnih telefonov in drugih naprav med obedom • primerne in neprimerne teme razgovorov za mizo.

POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM

Za vpis v program ni potrebno izpolniti nobenih pogojev.

Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe

/

Javna veljavnost programa

Ne, program ni javnoveljaven

Vrsta izobraževanja

Dopolnilno izobraževanje

Vsebinsko področje izobraževanja

Osnovne in splošne izobraževalne aktivnosti/izidi
Splošne izobraževalne aktivnosti/izidi

Kraj izvajanja programa

Kjerkoli po Sloveniji - ONLINE

Trajanje programa

Ure:

Termin izvedbe programa

Za dodatne informacije o izvedbi izobraževalnega programa se obrnite na izvajalca izobraževanja.

Skip to content