Domov / Rezultati iskanja / Gastronomske in hotelske storitve

Gastronomske in hotelske storitve

Vsebina programa

Število vpisnih mest je 60. Zakaj vpis v program GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE? Med šolanjem udeleženec spozna tehnologijo priprave hrane, nauči se ravnati z živili in kuhano hrano, spozna količinske normative, programiranje in načrtovanje prehrane, higienske in tehnične predpise. Znati mora organizirati lastno delo in uporabljati strokovno literaturo. Kuhar mora dobro razlikovati barve, vonje in okuse ter imeti spretne roke in prste. Nagnjen mora biti k redu, čistoči, osebni urejenosti, sistematičnemu delu in imeti mora smisel za estetiko. Bodoči kuharji si razvijajo tudi čut za organizacijo dela in pravilno časovno razporeditev. Delo GASTRONOMA HOTELIRJA Delo kuharja je raznoliko in obsega vse od naročanja in prevzemanja živil do čiščenja, priprave živil in toplotne obdelave, razdeljevanja na posamezne obroke, garniranja in dekoriranja jedil. Pripravi ali izdeluje hladne in tople jedi ter sladice po dnevnih menijih in po jedilnem listu. Pri tem upošteva recepte in količinske normative za porabo živil in obroke jedil. Svoje delo opravlja higienično, skrbno pazi na higieno in čistočo v kuhinji. Pripravlja tudi podatke za dnevni obračun porabljenih živil, izdanih obrokov hrane in sproti pregleduje zaloge. Z vodjo kuhinje sodeluje pri inventurnih popisih. Sodeluje pri pripravi in sestavljanju jedilnih listov, dnevnih menijev ter pri pripravi kalkulacij za posamezna jedila ali obroke. Za uspešno opravljanje svojega dela mora spremljati strokovne novosti in jih tudi uporabljati. Ko si pri delu že nabere dovolj izkušenj, sodeluje pri uvajanju novih delavcev.

Program je namenjen

  • Vsem odraslim
  • Starejšim
  • Brezposelnim
  • Podjetnikom
  • Staršem
  • Zaposlenim
  • Študentom

Način izvedbe

  • Predavanje
  • e-izobraževanje
  • Študij na daljavo
  • Šolski pouk
  • Organizirano samostojno učenje

Drugo

ZAKAJ CDI UNIVERZUM? Izobraževanje pri nas je prilagojeno odraslim in odraslemu načinu življenja. Med izobraževanjem pridobite veliko izkušenj tako preko profesorjev kot preko drugih kandidatov. Nudimo posebne ugodnosti (prednost pri prijavi in popusti) za kandidate pri udeležbi drugih dejavnosti v okviru CDI Univerzuma. K širjenju znanja pristopamo s sodobnimi metodami tako poučevanja kot učenja preko spletnih učilnic in ostalih možnosti v razsežnostih, ko jih nudi splet. Za pomoč pri izbiri izobraževalnega programa, samem učenju in načrtovanju izobraževanja se lahko oglasite v Svetovalnem središču Ljubljana. Prisluhnemo mnenju in potrebam posameznega kandidata. Vsak dan sta na razpolago prostor in pomoč pri uporabi IKT v Središču za samostojno učenje.

POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM

Poprejšnja izobrazba

Najmanj popolna osemletka / devetletka

Drugi potrebni pogoji

Je uspešno končal nižje poklicno izobraževanje ali njemu enakovredno izobraževanje po prejšnjih predpisih in ima zdravniško potrdilo, da ni ovir za izobraževanje po programu.

Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe

gastronom hotelir/ gastronomka hotelirka

Javna veljavnost programa

Da, program je javnoveljaven

Vrsta izobraževanja

Srednje poklicno izobraževanje

Vsebinsko področje izobraževanja

Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
Hotelirstvo in gostinstvo

Oseba za stike

Damjana Osterc
01 583 92 74, 01 583 92 70
damjana.osterc@cdi-univerzum.si

Naziv ustanove

Kraj izvajanja programa

Ljubljana

Trajanje programa

Tri leta ali manj

Termin izvedbe programa

Za dodatne informacije o izvedbi izobraževalnega programa se obrnite na izvajalca izobraževanja.

Skip to content