Domov / Rezultati iskanja / Gastronomske in hotelske storitve
Gastronomske in hotelske storitve
Vsebina programa
Število vpisnih mest je 60. Zakaj vpis v program GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE? Med šolanjem udeleženec spozna tehnologijo priprave hrane, nauči se ravnati z živili in kuhano hrano, spozna količinske normative, programiranje in načrtovanje prehrane, higienske in tehnične predpise. Znati mora organizirati lastno delo in uporabljati strokovno literaturo. Kuhar mora dobro razlikovati barve, vonje in okuse ter imeti spretne roke in prste. Nagnjen mora biti k redu, čistoči, osebni urejenosti, sistematičnemu delu in imeti mora smisel za estetiko. Bodoči kuharji si razvijajo tudi čut za organizacijo dela in pravilno časovno razporeditev. Delo GASTRONOMA HOTELIRJA Delo kuharja je raznoliko in obsega vse od naročanja in prevzemanja živil do čiščenja, priprave živil in toplotne obdelave, razdeljevanja na posamezne obroke, garniranja in dekoriranja jedil. Pripravi ali izdeluje hladne in tople jedi ter sladice po dnevnih menijih in po jedilnem listu. Pri tem upošteva recepte in količinske normative za porabo živil in obroke jedil. Svoje delo opravlja higienično, skrbno pazi na higieno in čistočo v kuhinji. Pripravlja tudi podatke za dnevni obračun porabljenih živil, izdanih obrokov hrane in sproti pregleduje zaloge. Z vodjo kuhinje sodeluje pri inventurnih popisih. Sodeluje pri pripravi in sestavljanju jedilnih listov, dnevnih menijev ter pri pripravi kalkulacij za posamezna jedila ali obroke. Za uspešno opravljanje svojega dela mora spremljati strokovne novosti in jih tudi uporabljati. Ko si pri delu že nabere dovolj izkušenj, sodeluje pri uvajanju novih delavcev.
Program je namenjen
- Vsem odraslim
- Starejšim
- Brezposelnim
- Podjetnikom
- Staršem
- Zaposlenim
- Študentom
Način izvedbe
- Predavanje
- e-izobraževanje
- Študij na daljavo
- Šolski pouk
- Organizirano samostojno učenje
Drugo
POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM
Poprejšnja izobrazba
Najmanj popolna osemletka / devetletka
Drugi potrebni pogoji
Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe
gastronom hotelir/ gastronomka hotelirka
Javna veljavnost programa
Da, program je javnoveljaven
Vrsta izobraževanja
Srednje poklicno izobraževanje
Vsebinsko področje izobraževanja
Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
Hotelirstvo in gostinstvo
Oseba za stike
Damjana Osterc
01 583 92 74, 01 583 92 70
damjana.osterc@cdi-univerzum.si
Naziv ustanove
Kraj izvajanja programa
Ljubljana
Trajanje programa
Tri leta ali manj
Termin izvedbe programa
Za dodatne informacije o izvedbi izobraževalnega programa se obrnite na izvajalca izobraževanja.