Domov / Rezultati iskanja / Izdelovanje kruha in potic
Izdelovanje kruha in potic
Vsebina programa
Tečaj je sestavljen iz treh sklopov. Prvi dan se boste naučili zamesiti kvašeno testo za potico, pripravili boste različne nadeve (orehov, lešnikov, makov, pehtranov, nadev o ocvirki in suhim sadjem) in oblikovali testo za pečenje. Drugi dan se boste seznanili z osnovnimi surovinami za izdelavo kruha in postopkom izdelave domačega kruha. Spekli boste pogačo, koruzni kruh, ajdov kruh z orehi, čebulni kruh, česnov kruh, kruh z ajdovo kašo, mlečni kruh in sadni kruh. Seznanili se boste tudi z napakami pri izdelavi kruha in potice in kako jih odpraviti. Prve dva dni tečaja boste kruh in potice pekli v delavnici BC Naklo, tretji dan pa se boste skupaj z eno od izvajalk odpravili na kmetijo v Mavčičah in se naučili pripraviti pogoje za peko v krušni peči ter v njej spekli izdelke. Tečaj je primeren tako za začetnike kot za tiste, ki se s peko kruha in potic že ukvarjate, saj vam bomo izdali še tiste drobne, a pomembne skrivnosti, da bodo vaši izdelki še boljši. Tečaj je primeren tudi za vse, ki želite pridobiti NPK Izdelovalec kruha, potic, peciva in testenin, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK.
Program je namenjen
- Vsem odraslim
Način izvedbe
- Tečaj
POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM
Za vpis v program ni potrebno izpolniti nobenih pogojev.
Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe
/
Javna veljavnost programa
Ne, program ni javnoveljaven
Vrsta izobraževanja
Dopolnilno izobraževanje
Vsebinsko področje izobraževanja
Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
Hotelirstvo in gostinstvo
Kraj izvajanja programa
Strahinj 99, 4202 Naklo
Trajanje programa
3 dni (15 pedag. ur)
Termin izvedbe programa
Za dodatne informacije o izvedbi izobraževalnega programa se obrnite na izvajalca izobraževanja.