Domov / Rezultati iskanja / Tečaji izdelovanja tort

Tečaji izdelovanja tort

Vsebina programa

TORTE ZA ZAČETNIKE Na začetnem tečaju se seznanite s pripravo tort s tehniko hlajenja, kuhanja in pečenja. Te torte imajo krajši rok uporabe, vendar dopuščajo uporabo svežih sestavin. Izdelovali boste osnovne biskvitne mase z dodajanjem oreškov, čokolade in drugih sestavin ter spoznali, kako brez dodanih koncentratov in ojačevalcev pripraviti okusne kreme iz sadja, skute, jogurta itn. Izdelovali boste sadne želeje in gele, pripravili osnovne čokoladne ganaše in sadne oblive za dekoracijo. Izdelovali boste tudi dekoracije iz svežega sadja, jagodičevja, čokolade, obmazovali torte s smetano in icing kremo ter brizgali dekoracije z nastavki. TORTE ZA VSE, KI ŽELITE USTVARJATI Spoznali boste izdelavo krhkega in maslenega testa. Izdelovali boste torte z jesenskimi dodatki kot so jagodičevje, semena, grozdje, kostanj, hruške, buče ipd. Naučili se boste izdelovati creme brulee, tartalete, sadne ganaše in mousse. torte boste dekorirali z uporabo moderne dekoracije iz čokolade, meringe, makronov in svežega jagodičevja. ŽELIM POSTATI SLAŠČIČAR - IZDELAVA IN KRAŠENJE TORT ZA RAZLIČNE PRILOŽNOSTI 3 Izdelovali boste sponge biskvit z mandlji, brez moke, z dodatkom sadnih pirejev, čokolade, pomaranče, pasjonke ipd. Pri dekoriranju boste uporabili sadne in čokoladne glasashe in tehniko dekoriranja z nanašanjem kakavovega masla z razpršilno pištolo. Uporabili boste tudi makrone in tehniko zamrzovanja čokolade. ALI SEM ŽE SLAŠČIČARSKI MOJSTER? Na tečaju boste združili vsa znanja in tehnike, ki ste se jih naučili na prejšnjih treh tečajih, jih tako obnovili in pripravili še okusnejše torte, primerne za poroko (4-5 nadstropna torta), torto na podstavku za 100 oseb, pravokotno torto za obletnice in druge dogodke. Uporabili boste tičino maso in model paste, izdelovali čipke, vzorce ipd. v kombinaciji s svežim cvetjem in trakovi.

Program je namenjen

  • Vsem odraslim

Način izvedbe

  • Tečaj

POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM

Za vpis v program ni potrebno izpolniti nobenih pogojev.

Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe

/

Javna veljavnost programa

Ne, program ni javnoveljaven

Vrsta izobraževanja

Dopolnilno izobraževanje

Vsebinsko področje izobraževanja

Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
Hotelirstvo in gostinstvo

Oseba za stike

Peter Ribič
04 277 21 20, 041 499 934
tecaji@bc-naklo.si

Naziv ustanove

Kraj izvajanja programa

Strahinj 99, 4202 Naklo

Trajanje programa

2 dni (10 pedag. ur)

Termin izvedbe programa

Za dodatne informacije o izvedbi izobraževalnega programa se obrnite na izvajalca izobraževanja.

Skip to content