Domov / Rezultati iskanja / Predelava mleka v večjih količinah
Predelava mleka v večjih količinah
Vsebina programa
Na tečaju predelave mleka v mlečne izdelke v večjih količinah se boste seznanili s tehnološkimi postopki pri izdelavi: Skute: toplotna obdelava mleka za skuto, cepljenje mleka za skuto, rezanje in odcejanje sirotke, embaliranje skute, priprava sadne in zeliščne skute. Mehkega sira: priprava mleka in polnjenje mleka v sirarski kotel, zorenje mleka za mehki sir, usirjanje mleka, rezanje kolaguma, oblikovanje, obračanje, soljenje in embaliranje sira. Poltrdega sira: priprava mleka za gaudo, priprava mleka za usirjanje, usirjanje mleka, obdelava kolaguma, oblikovanje, stiskanje, soljenje in zorenje sira. Mozzarelle: priprava kulture, priprava mleka za mozzarello, izdelava mozzarelle, priprava slanice. Seznanili se boste tudi s spremljanjem kislosti mleka in mlečnih izdelkov ter prejeli informacije glede ureditve prostorov za predelavo mleka in zagotavljanja higiene prostorov in osebne higiene. Tečaj je primeren za vse, ki se želite s predelavo mleka resneje ukvarjati in izdelovati zahtevnejše mlečne izdelke v večjih količinah. Predlagamo, da pred obiskom tega tečaja obiščete tečaj Predelava mleka v mlečne izdelke 1. Tečaj je primeren za vse, ki si želite pridobiti NPK Predelovalec/ka mleka na tradicionalen način, saj vsebuje vsebine iz kataloga strokovnih znanj in spretnosti za to NPK.
Program je namenjen
POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM
Za vpis v program ni potrebno izpolniti nobenih pogojev.
Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe
/
Javna veljavnost programa
Ne, program ni javnoveljaven
Vrsta izobraževanja
Dopolnilno izobraževanje
Vsebinsko področje izobraževanja
Kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in veterinarstvo
Kmetijstvo, drugo
Predstavitveni video
Kraj izvajanja programa
Strahinj 99, 4202 Naklo
Trajanje programa
3 dni (15 pedag. ur)
Termin izvedbe programa
Za dodatne informacije o izvedbi izobraževalnega programa se obrnite na izvajalca izobraževanja.