Domov / Rezultati iskanja / Usposabljanje za pomočnika/-co kuharja v MIC
Usposabljanje za pomočnika/-co kuharja v MIC
Vsebina programa
Teoretični del je sestavljen iz dveh modulov. V prvem modulu se udeleženci spoznajo z osnovami v gostinstvu. V drugem modulu Kuharstvo pa se udeleženci naučijo: postopkov za čiščenje živil, priprave živil za hladne začetne jedi, priprave živil za tople začetne jedi, priprave juh, jušnih zakuh, vložkov, enolončnic, priprave prilog, priprave solat, pomivanja servirne in kuhalne posode (ravnanje s strojem, varstvo pri delu), priprave hitre hrane, higiene in urejenosti kuhinje (primerna uporaba čistilnih sredstev) in varstva pri delu. 20 ur teoretični del, in sicer štiri krat po pet pedagoških ur, 60 ur praktični del v učni kuhinji, ki je izveden v 10 srečanjih po šest pedagoških ur, predvidoma v popoldanskem času. Pogoj za uspešen zaključek usposabljanja je tudi opravljeno 3-mesečno praktično usposabljanje pri izbranih delodajalcih (hoteli, restavracije ...)
Program je namenjen
Spletna stran programa
POTREBNI POGOJI ZA VPIS V PROGRAM
Poprejšnja izobrazba
Najmanj popolna osemletka / devetletka
Drugi potrebni pogoji
Naziv pridobljene poklicne/strokovne izobrazbe
/
Javna veljavnost programa
Da, program je javnoveljaven
Vrsta izobraževanja
Dopolnilno izobraževanje
Vsebinsko področje izobraževanja
Transport, varnost, gostinstvo in turizem, osebne storitve
Hotelirstvo in gostinstvo
Kraj izvajanja programa
Ljubljana
Trajanje programa
Ure: 80 ur
Termin izvedbe programa